Skitnöjd!

Har egentligen inte väldigt mycket nytt att komma med, mer än att jag stortrivs med livet...fast det visste ni ju redan. Kom till jobbet idag och fick höra av tre stycken att jag såg så frsäch ut och att jag blivit smalare. Hej hå så glad man blir då när man kämpar på så fint. Jag är extremt duktig måste jag säga och det gillar vi =)

Och så har jag fått bästa komplimangen någongsin...haha gick genom tåget och skulle bort på komfortavdelningen och gick förbi ett gäng män som skulle på grabbtur upp till fjället, så tittade han på mig och jag tittade tillbaka och så hör jag bara ett långt ÅÅÅÅH... hehe var det en komplimang eller? jag är rätt säker =D

Life is a flower!

Imån kan det hända vi får köra trilletralla på bergensbanan. Weeepppa! Me like, och snart är det löning och långledigt... När jag mår så här så kan jag inte för mitt liv förstå hur jag nånsin kan ha mått dåligt, och jag hoppas för allt i världen jag inte behöver göra det igen! Det är så här livet ska kännas!

Saknar ju dock en och annan därhemma. Men dom liksom är där för mig ändå och i mina tankar och då och då i telefon =)

Så, det får bli dagens summering. Ska upp runt åtta imån. tjohejohå

Nattinatt alla pärlor där ute =)

vaken och nästan pigg!

Snyggt att komma hem från en efterfest när resten av huset ska stiga upp =P satt och rökte när lasse kom upp. hehe god morgon ja. Men trevligt var det! Silje som alltid ställer upp! Tur hon var så förståndig så hon gick hem i tid. en annan hade ju turen att var ledig idag och tog all in. Heheh mina godingar.

Dagen idag blir stilla. Lite mys med kisbebisarna och så en promenad ikväll är nog det som får bli, och kanske en svängom på min bästis cyklen. Den ska hjälpa mig, både psykiskt och fysiskt =D

Nähä jaha, nu ska jag väl gå och se om jag kan göra lite nytta nånstans, eller ta en cigg iaf =P

puss på er

jag skulle ju bara...

Och det slutar med att man är hemma kl sju...eller halvsju egentligen....tog mig en halvtimme att ta mig in på bloggen =P inte riktigt jag har faktiskt läst lite andra bloggar med. Ibland är det tur man kan stoppa sig ifrån att kommentera allt man tänker...Alla dom man tycker illa om i vanliga fall tycker man fan så mycket värre om när man har druckit...och motsatt förstås. Dom man tycker om när man är nykter tycker man ännu mer om när man har fått i sig ett glas....får väl erkänna att det blev ett par mer än ett =P Men trevligt var det iaf! Som alltid med järngänget =D

drömde igårnatt att exet blev överkört av ett tåg...det var komiskt faktiskt. Hemskt men sant.

Nu stiger familjen upp, så då ska jag släcka ner. hoppetihej sov gott!

Det var nåt jag skulle skriva här för att slippa glömma det, men nu är det redan borta så då sover vi istället..
typ nu. Gonatt

Jo just det, tog med mig kameran för att va duktig och ta lite kort. det sög ju apröv att komma på att minneskortet satt kvar i datorn....wise-ass.....

Ledig faktiskt....

Men jag vet inte om jag blir gladare av det... Blir lätt rastlös, men har iaf fått med morgonpromenad...eller, förmiddagspromenad blev det. Vaknade halvåtta i morse...helst sjukt men jag var pigg och steg upp, varför ligga i sängen och dra om man är vaken och pigg? Inget kul att ligga där, inte när man är ensam iaf =P

Dagen hittils har mest inte bjudit på nåt. Har sprungit fram och tillbaka mellan datorn och kisebebiarna, men dom är ju änsålänge ganska tråkiga. Dock har dom börjat komma på att man kan busa så nu slåss dom lite med varandra men dom ser ju mest roliga ut =D

kiiismyyys =)

I eftermiddag ska jag iväg och se om jag ka hitta ett par nya skor. Nåt billigt skrafs som jag kan ha tills jag fått lön...Mina stövlar ser ut som faan och ena klacken är två cm kortare än den andra Är jag då tyngre på ena sidan eller bara fruktansvärt skev? Inte fan vet jag, men nya skor behöver jag.... och så måste jag ha en almenacka också, det ska inhandlas och kvällen vet jag inte vad vi ska hitta på...det märker vi =)
 Ha en trevlig tisdag alla


feel fiine!

Vaknade relativt utvilad idag måste jag säga när klockan ringda kvart över sex. Steg upp, gjorde mig iordning och drack en shake, sedan marscherad jag ner till trikken i godan ro, för att sedan komma fram till att dom fortfarande höll på att gräva vid en av hållplatserna så jag blev 20 minuter sen...så då lunkade jag bort till stationen när jag väl kom dit för mitt tåg till drammen hade ändå avgång en minut senare, och jag tvärvägrade springa, för att snopen se tåget gå förbi näsan på mig, men när jag kom upp till spår fem så visade att tåget var försenat, så jag kom dit två minuter efter ordinär avgångstid, och tåget kom inrullandes på stationen en minut efter min ankomsttid! Det är enligt mig ett perfekt sett att starta en vecka på! yeeeey =D

kl sju på morgonen: =D


Och igår var jag och fikade med sötaste lilla Lina! Det var mys! Hon är en pärla, alltid skönt att få prata massa skit med henne! Ska se om vi kanske hittar en lägenhet ihop med. Kanske kan bli bra! Men änsålänge trivs jag väldigt väldigt bra här hos min lilla familj!

Nästan på en gång när jag kom hem från skolan idag så var det sätta sig i bilen och köra Thia till cheer-träningen. Jag börjar bli riktigt duktig på att köra bil även i Oslo nu. Den där lilla bilen och jag kanske rentav kan komma att komma överens en vacker dag! =P Sedan när vi lämnat av lillan så körde vi bort till IKEA och inhandlade diverse bra-och-ha-saker till Cedericks konfirmation. Sedan var vi och handlade middagsmat för veckan.

När vi kommit hem och packat in allt i kylar och frysar tog vi på träningskläder och powerwalkade vår runda förbi Ole-Björns hemmabygge. Sedan lite träning när vi kommit hem och sedan satte jag mig fan på träningscyklen lite över tio minuter! Ibland gillar jag mig själv, när jag är så duktig =)

Nu sitter jag här och myser med en kopp Te och snart är det dags att klrypa upp i soffan, en stund innan det är dags att krypa ner i sängen...

Imån är jag ledig, då ska vi ut och gå på morgonen var tanken!

Ha en strålande kväll alla godingar!
<3

lördgasnatt och småtrött =)





Vaknade ganska tidigt, vid nio faktiskt, men låg kvar i sängen och bara njöt av att vakna utvilad helt utan klocka. Steg upp, åtlite frukost och började sedan städa i köket då det såg ut som ett slagfält efter gårdagen då både Anita och jag var för trötta för att göra nåt åt det. Sen satt jag en stund vid datorn och vid strax efter elva kom Anita upp. Vi satt och pratade en stund och bara njöt av att det var lördag, men eftersom hon är förkyld så blev det ingen promenad, så jag satt en halvtimme på motionscyklen med musik i öronen. Cyklade faktiskt 1,2 mil. Riktigt svettigt men guu så skönt när det var färdigt =)

Sedan var det rätt in i duschen och skölja av sig alla otäckheter, sedan hoppa i uniformen och ladda för jobb=)
När jag kom till jobbet så började jag undra varför dom ringt in mig...vi var ju fullt bemannade...men men lättförtjänta pengar och väldigt bra personal idag så jag har haft det toppen!

Här har ni en liiten del av min arbetsplats:


my kind of office ;)


fredag

Så var det fredag =) Ännu en dag i skolan med brand och beredskapskurs. Började dock jävligt konstigt! Fick ett sms av anita kvart över åtta där hon skrev: Vad har hänt med din mamma? Med en gång så började tankarna: det har fan inte hänt nåt med henne, det borde jag hört...men faan hon var ute igår, jag undrar vd som kan ha hänt...men då skulle hon inte skrivit det på facebook...men åandra sidan varför står det nåt där om det inte hänt nåt?....sedan ringde jag upp mamma och frågade vad hon hade gjort?
M: Nej jag har inte gjort nåt svarade hon
J: men det som stod på fb då?
M: Åh nej, det var Annelie som hade trillat på ett bord och slagit i huvudet...

Då bröt jag ihop och började gråta...paniken kom inte förrän jag fick reda på att det var lugnt! Fram tills dess var jag nästan lugnt, men sen kunde jag bara inte hålla tillbaka tårarna...konstig känsla....

 Trött blir man, men oslo-folket som är nyanställda är väldigt bra och vi har kul ihop!

Idag har nya uniformen kommit. Sitter som en smäck! fan det ska bli kul att gå och jobba efter 17:e maj!!!

Undrar hur jag ska göra där....skulle vilja ha turnusen för kommande åtta veckorna med så jag vet hur ofta man kommer ha den möjligheten! borde egentligen ta den....kom jag på nu. dom åker ju sen!

Har haft myskväll hemma. har varit väääldigt lugnt och skönt. Nån öl och en irish coffee så nu är man trött och mör. Imån blir det jobb på eftermiddagen/kvällen. Me like...faan jag längtar till lönen...mycket!!!

Nu ska jag socialisera lite sen sova länge, så jag orkar med powerwalken innan jobbet imån!
jupp jupp, jag mår fint och är glad =D

Imorgon åker vi tåg! tjooohooo
god natt alla =)


brann og beredskap!

Har varit en lång och slitsam dag ska ni veta! Steg upp 06:10 och satt på trikken 07:00 och tåget mot skien 07:43 för att vara i drammen 08:22, för att vara på skolan 08:45 sedan har vi haft brand och beredskaps-teori och även några övningar. Har eavakuerat tåg och testat brandsläckare och även kollat på film om olyckor...var hemma vid 18:00 ca och nu har jag landat på soffan...en dag kvar på skolan sen är det helg! Känns som det har varit en lång vecka, även om den har gått fort. Två jobbdagar och resten skola. Nu är man mör.

Har dock fått turnusen nu och är så vansinnigt lycklig!

Anita är snorig och febrig och jag är inte sugen på promenad själv, så nu ska jag ta på mig en annan t-shirt och hoppa upp på träningscyklen en halvtimme tänkte jag. Man blir lätt träningsberoende när man väl har satt igång...livrädd man ska gå upp fyra kilo om man hoppar över motionen en dag =P Vet ju hur fantastiskt man mår efteråt. Är som att endorfinerna bara rusar i kroppen och gör mig helt hög...innan dom lugnar ner sig och man blir sjukt trött =)

Här är några bilder från dagen på skolan, titta och njut! heheh

yo sexy firewoman i högklackat! moahah

en del av gänget i vansinnigt upphetsande vernevästar =P

GIRLPOWER! eller nåt... =P

haaaappyfaaaace =D
ha en fin kväll allihopa =)


weeeeppa!

Så var det onsdag! Steg upp halvnio. Tog en kopp kaffe och sedan tåtade vi oss ut på dagliga promenaden! Ljuvligt...när det är färdigt, tihi

Fem minuter ifrån vårt hus bor Ole-Björn...Hissen går inte ända upp, men ack ett sånt fint hus han har byggt! Det kommer tyvärr inte helt till sin fulla rätt på bilderna, men oj så full i skratt man blir när man ser detta!:

Hemmabygge?

Sedan hem och träna lite sporadiskt men ack som det känns skönt i hela kroppen!

Har hunnit med lite frukost och en dusch också, och nu är det snart dags att måla på jobbansiktet och hoppa i uniformen och ta sig mot jobbet.......

meee liiiike!


livets solar strålar på mig!

Som jag skrev tidigare så var det då dags för första turen på tågen på åtta månader. Har väl haft en genomsnittspuls på 190 iaf under större delen av dagen, men så fort jag kom på tåget och såg att Berig skulle vara konduktör så blev jag lite lättare i sinnet. Hon jobbar både som konduktör och servicemedarbetare så hon kan det här! Men när jag satte mina söta små fötter med nyputsade stövlar på innanför caféevagnens väggar kändes det som om jagaldrig gjort nåt annat. Kändes som hemma på en gång och allt gick i medvind! Tog såklart lite längre tid än det gjorde precis innan man slutade, men vem hade väntat nåt annat? Rutinerna satt i! När tåget började rulla ut från Oslo station så kittlade det i hela kroppen, som att va nykär fast bättre!

Hoppas att imorgon blir lika bra! Sedan är det brand och beredskap på torsdag och fredag sedan är det sluttestet och sedan bara fullt ös ut i tågen! iiiiihi! Synd att alla i huset sover annars hade jag lätt kunnat hoppa och tjoa en stund. Men att va så spänd och sedan bara känna hur musklerna slappnar av en efter en så känner man tröttheten komma krypande i samma takt, så nu ska vi släcka ner här och ladda för imån! Börja med en morgonpromenad och sedan åter på jobb! jeeeey!

Har dock fått med en bild eller två från dagen:

gamla uniformen på en nervös frida! Snart ska den bytas ut =D
Ser hur koftan glipar, och ni kanske inte bryr er om jag säger att det beror på att den är slapp i materialt och knapphålen är för stora! Tro vad ni vill, Aj now de truuuth!

Min arbetsplats!
Här är då min arbetsplats, bilden dock tagen innan jag plockat fram nötter, chips, och diverse tillbehör till korven =P Ååh om ni visste vad jag gillar detta! Kankse inte ser märkvärdigt ut i era ögon, men jag gillar det!

Nu ska jag sova som en gris!
Nattinuffsan!


tuff dag!!!

Är så nervös så jag vet inte vart jag har röven! Somnade tidigt, och vaknade ännu tidigare! Har varit uppe sen halvåtta...Skulle egentligen sovit längre så jag orkar med hela dagen, men det gick bara inte! Eftermiddagståget till tr.heim. Jag hoppas för allt i världen att jag inte ska vara själv! eller så kanske det hade varit bättre...då är det ingen som ser hur trögt det går =P Men som Jan skrev på FB: det är som att lära sig cykla, och jag har en vag misstanke om att när man är på plats så kommer alla bitar fallapå plats och det komer gå av bara farten!

Måste bara in på servicekontoret och låna nyklar, och prata med ledaren och se om jag kan få min kod till terminalen, annars blir det svårt att sälja nåt! heheh

ååh frida det här kommer gå sååå fint!

Ska se om jag får till en bild sen med uniformen på, men just nu är jag inte mycket att se. Mysbyxor som börjar bli förstora och håret på ända och osminkad =P hehe naturligt vacker kan vi säga ;)

Ha en fin dag allihopa!


konstpaus...

Har haft en bra dag får jag erkänna, men luften gick ur mig lite nu på kvällen. Vi var och lämnde och hämtade Thia på cheer-träning. Var med och tittade lite där. Det var kul att se, men ändå lite roligare att se de äldre tjejerna som hade tränat lite längre och gjorde ordentliga hopp och lyft och slängde omkring varandra =) Och att köra bil är ju faktiskt väldigt kul! Blir bättre och bättre för varje gång, men det är lite läskigt med "ny" bil och nya vägar, men det faller på plats mer och mer! =) Efter det tog vi vår dagliga dos frisk luft och utmattning i backe!

Är helt färdig...pratade lite med Ola idag när han var på väg till jobbet, och naturligtvis precis då ringar vakta och spelar in ett meddelande. Och när jag sen lyckats fylla på mobilen så hade dom fixat någon annan =( Dock så ska jag jobba imån. Är så nervös! Men kul ska det bli iaf. Håller tummarna för en bra konduktör som kan hjälpa mig om det behövs! Det kommer nog gå finfint! Längtar dock mer till den nya uniformen kommer. Då ska det bli riktigt kul att gå till jobbet!!!

Nähä, dags att få hjärnan att sluta snurra nu. Som sagt kvällen har varit lite seg och jag vet att det beror på att jag tänker för mycket!

Släpp det nu och gå vidare! Njut av det som är bra nu och inte det som varit!

Underbara liv!

Hade ställt klockn på åtta i morse, men var trött och tänkte: Vadfasen, kan lika gärna blunda en stund till. Jobbat har ju ändå inte ringt...Vaknade lite drygt en timme senare av Anita som står med en kopp rykande färskt kaffe under näsan på mig. Finns det nåt bättre sätt att bli väckt på? Nope =)

En lugn förmiddag, så tog vi på oss gympaskorna och traskade bort till affären. Är en alldeles lagom bit att gå! Precis att man hinner få upp pulsen om man går i rask takt =) Handlade det det var behov för, lite mjölk och middagstmat och så. I eftermiddag efter maten ska vi till Jysk medans Thia spelar match och inhandla diverse servietter och lite ljus och så till Cedericks konfirmation, och till kvällen blir det den vanliga powerwalken i "mördarbacken!" hehe efter den turen är man nöjd och trött =)

Hoppas solen lyser på er så som den gör på mig =D

nu står mat&sovklockan på: zzzzzoova

Återstår att se de närmsta dagarna nu om jag behövs på jobbet =D håller tummarna för det!
Nu är det dags att blunda några timmar för att orka upp imån och promenera! Funderar på att börja med en halvtimme på träningscykeln här i vardagsrummet. Känslan av att man har bestämt sig för att göra nåt med sitt liv och sin kropp istället för att bara sitta på sin feta röv och klaga är underbar! Jag trivs med mitt liv, mig själv och dom jag bor med. Allt utöver det som är bra är ren bonus! T.ex att solen skiner och vårblommorna ploppar upp en efter en och ger hopp om sommar!

Sov gott alla =)




enligt biblen: Vilodag

Vi tog oss en vinkväll igår jag och Anita. Hade inget behov av att gå ut på byen och styra så vi satt här ensamma i vardagsrummet och drack vin och pratade en massa om precis allt mellan himmel och jord. Utan henne hade jag nog inte haft styrkan att komma tillbaka till Oslo. Men jag är imponerad av mig själv för att jag hanterar det här så bra. Älskar staden och är glad att jag gav det en andra chans!

Vaknade vid nio i morse och var förvånansvärt pigg. Låg kvar i sängen till tio ca, då steg Anita upp, så då lagade vi lite frukost och drack lite kaffe, sen blev det stilla en stund och nu så har vi precis kommit hem efter en powerwalk i solen. Det här går över förväntan. Tycker jag redan tappat nån cm runt livet ;)
Och så mycket bättre man mår psykiskt när man rör mycket på sig! Känns som hela jag strålar för det mesta och är väldigt tillfreds med mitt liv nu. Underbar känsla! När man sen kommer igång med jobbet med så blir det ännu bättre! För att inte tala om när första lönen dimper ner. tihi det ska bli bra!

Är lite spänd på hur mitt schema ser ut. Skulle jubla och göra kullerbytter i hela vardagsrummet om det blir som jag vill!!!

Nu ska jag dricka mitt kaffe, sedan hoppa in i duschen och bli fräsch, för att sedan laga lite middag till min norska familj!

Ha en strålande dag allihopa! <3


lördag och barnkalas...

Somnade halv ett inatt, och väcktes vid nio i morse för att vara med och väcka Thia och sjunga för henne eftersom hon fyller elva idag. Har varit fullkomligt slut hela dagen men försökt hjälpa till så gott jag kunnat med att servera mat och kakor och snacks till 15 st elvaåringar.




Har varit decibell 210 i 2½ timme men nu är det lugnt och stilla. Bara Anita som dammsuger eftersom det ser ut så här på golvet:

efterdyningar från kriget...

Sedan ska vi ut och gå en sväng tänkte vi eftersom vi är så förjordat duktiga nuförtiden!
Och just nu är jag såhär pigg och sugen på det... =P
(vet det blir bättre efter promenaden!!!)

sliten men rätt glad =)

Snart dags för promenadkläder! weeeey, (laddar så gott det går)

ha en fin dag allihopa!
tjotjim!


started with bäääh and ended with woow!

Började dagen med att försova mig....tack och lov att jag har gått igenom kursen innan så det inte blev panik! Var galet trött igår och kände mig halvdan och ont i halsen men somnade redan vid elvatiden, och ändå så kom anita in vid halvåtta imorse och sa: frida, har du försovit dig?? JAAAAA svarade jag så var det bara rätt upp ur sängen och göra sig klar. tog väl en kvart att bli klar ungefär =P blev iaf en timme försenad eftersom tågen bara går efter egen tidtabell och inte när jag behöver dem....

gick igenom GSM-R-telefonen och uppfriskade minnet lite, och dagen blev väldigt bra. Var klara vid halvtvå och fick gå hem. var i Oslo vid tre, och bestämde mig snabbt och sontant för att hänga med Nanna och Jostein på ett glas champagne på Christiania pub, som ligger precis bredvid Oslo S. Det slutade med att det blev en flaska champagne och fyra öl för att sedan gå vidare. Vid sju-tiden ringde Anita och frågade var jag var och om jag kunde handla till middagen...ohja jag kommer snart hem, men blev sittandes med detta goa gäng på "politikern" och drack ett par öl till...var hemma runt elva ca =P tidigt för att gå hem efter en utekväll (dag) men sent i förhållande vad jag tänkt... =P Men hade otroligt roligt och trevligt och mysigt och hela dagen blev liksom i slutändan väldigt bra!

Fick tacos idag på skolan och det påminner mig väldans väldans om Olan =) blev lite full i skratt och saknaden kom över mig för en stund, men jag ska nog överleva det med!

På måndag är jag "tatt ut av skolen" för att kunna användas som togpersonal om dom behöver mig. Kan lika gärna hända att jag blir ledig ;) Men eftersom reste av gruppen ska vara i "mock-upen" och lära sig lga maten och hantera maskinerna och utstyret i cafévagnen så tyckte ledaren att jag likagärna kunde jobba, men dom på tjenestekontoret hade inte behov för mig precis nu, så då blir det jour! Jag hoppas väldigt mycket på att få jobba faktiskt!!!

Nu är det läggdag, och imån ska vi upp tidigt, och väcka Thia, som fyller elva!!

puss och natti vänner =)

livsnjutare på hög nivå! =D







tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen...

vet inte vad jag gjorde....men okej då...

Går iaf bra i skolan! Gjorde ett test idag och ska få svaren imån, så jag håller tummarna på att jag lärt mig nåt och har lite nytta av det jag minns från sist! Kan ju tala om att det känns i hela kroppen och till stor del i huvudet med. Efter 8 månaders glid i frihet och sedan pang på skolan så blir man sliten, men behagligt trött, och det finns inget bättre än att lägga huvudet på kudden för natten och bara känna sömnen attacker hela kroppen efter en dag med full fart. Det blir mycket gå och gå och gå om dagarna! Men jag klagar inte, har man bestämt sig för en vikjustering så är det bara positivt med vardagsmotion! Dock känns det i fötterna, men dom vänjer sig nog!

Om jag undviker att tänka på dom jag saknar i k-na så funkar det här vansinnigt bra! Jag älskar ju staden som sådan och vandrade karl-johan upp igår och bara njöt i massor! Låter dom bra minnena ta överhand =)

Finns en famn jag saknar som jag skulle vilja krypa in i och bara gosa. dock 65 mil bort...Men en vacker dag så sker det... =)

Nu blir det kvällspromenad i djävulsbacken sen slapp i soffan innan man välter sig ner i sängen!
Impn ör det fredag och sen helg och sen kanske jag får jobba!!!!!!!!! moahahahah Gleder meg masse!!! Som norrmannen hade sagt ;)

Ha en fin kväll alla!

amazing day!

Ohoj vilken dag! helt toppen!

Började med att ta trikken ner till Oslo S imorse vid halvnio, för att möta upp chefen och fyra av de nya service. Provade uniformen som satt som en smäck, man kunde tro det var jag som stått modell när denna skapades! kul nyheter =) Sedan fotograferas för nytt ingångskort, som blev ungefär likadant som det förra: en strålande glad frida. Var egentligen bara ett stort leende på den bilden, men kortet funkade fint! hehe Sedan var det hämtning av växelpengar och utdelning av nycklar till våra safear. Träffade Aimar i hissen och fick en bamsekram. Det värmer massor!

Sedan åt vi lite lunch och sedan fick vi våra fribiljetter mellan drammen och oslo så vi kan fara och flänga hur mycket vi vill däremellan nu när vi ska börja skolan!

Sedan blev det kaffe och prat på "Venner" med Henrik, Kenneth, Thomas och Ventsi. Mys mys även om inte solen hann ikapp oss så satt vi bra! Sedan flänga tvärs över hela Oslo för att möta Andreas och dricka ännu en kaffe! Lite prat där och sedan vände klackarna hemåt. Började känna det i fötterna efter en hel dags vandrande hit och dit och nu och då. Åt lite pasta och falukorv (svensk) hihi och sedan en powerwalk som inte räknas som human. En uppförsbacke som kan ta livet av vem somhelst om man tillåter det, men ikke! Vi flåsade på så benhinnorna brann och lungorna satt på utsidan av kroppen. Sedan hem och slappa i soffan med en kopp Te med honing!

Har haft en toppendag på alla sätt, och ska man nå sitt mål man satt upp tillsammans med Malin så är det nog den här takten man ska hålla! hihi

Saknar er där hemma massor, men har det toppen här! fick ju dessutom den jobbhelgen jag ville, så jag ska inte klaga! Om varje dag var så här bra vill jag leva länge och intensivt!

Ska upp halvsex imån och ska därför bädda ner mig i sängen! Kommer sova som en gris då det bara blev knappt fem timmars sömn inatt! Och imån ska jag träffa Silje! =D

kärlek till er jag gillar! <3

laddar för måndag!

Lördagen blev inte riktigt som tänk. Lasse var inte i form och jag var småpaj i magen. Var helt säker på att det var allvarliga fel på mig och stress och grejer, men visade sig vara mensvärk, så efter att tillslut tagit en ipren och vilat lite så var allt bra. Blev full i skratt, här har man haft mens halva sitt liv och känner inte igen mensvärk liksom, men det var inte som vanligt....ja ja nu är det över iaf =) Var bara uppe en sväng och kollade på nya holmenkollen sen körde vi hem igen. Mamma och pappa körde ner mot göteborg igår eftermiddag, och det förstår jag när det var som det var här.

Lasse låg i sängen hela dagen, och Anita och jag värmde maten från fredagen och mumsade i oss och drack vin, och mer vin och pratade och pratade. Mina Anita, vad skullke jag gjort utan henne? <3 Blev lite mycket vin där på slutet och vi släckte lampan redan vid tolv. Sov länge idag och mår lite halvdant, Men solen skiner över hela Oslo så om en stund ska vi ta oss en lång lång promenad och sedan ska jag laga kålpudding. Det har dom nog saknat ;)

Ha en fin söndag allihopa!

and i´m back in the game!

Så! Efter en halv dags resande från götet till Oslo så var man på plats i sängen! Var framme i Oslo precis i tid för att träffa chefen. Var uppe på hennes kontor och fick en stor kram och många komplimanger och det är guld värt att komma tillbaka och känna sig uppskattad! Ska prova uniform på måndag och så börjar skolan på tisdag. Kommer bli kanonbra det här =D

Sedan vallade jag upp Moren och  Faren på Operataket, för att visa var silje och jag åt frukost en vacker sommarmorgon kl 07:00 efter en askul kväll på byen =D Kungliga minnen man har härifrån, och änsålänge är det bara dom bra som har visat sig, tack och lov!

örde sedan hem till Anita och Lasse och satt och pratade en stund, sedan var det dags för lite vin och förrätt, i form av en gudomlig morotssoppa med vitlök och massa kryddor. Vet, det låter lite skumt, men smakade helt ljuvligt. Sedan till huvudrätt var det chili-vitlöks-marinerad skinkstek på bädd av potatis, lök och tomat, serverades med pepparsås och broccolipuré. Det nullade i hela munnen! Riktigt gladdet inte var efterrätt. En stark kaffe baileys räckte utmärkt!

Känner mig helnöjd, och fick dessutom hjälp av bästa lillasyster med håret igår, så nu känns allt mer än toppen!
Nu ska vi vila ögonen en stund för att sedan ta oss upp imorgon och leka turister och visa runt mor och far i lilla Oslo =)

Nattinatt!!!

Halvvägs!

Sådär, då har man landat i göteborg! Ligger på soffan och vilar. Är lite baktrött idag efter gårdagens avtackande =P Blev några öl och lite kortspel hos Malin & Kenneth, och så Jonas =) Helt underbart, men kändes som att alla var lite låga...Sedan gick vi upp till playbar och drack några öl och en jäger där. Blev lite lurig på det, så beställde en vatten med ;)
Olinskan hamnade i trubbel igen, eller "försatte sig i trubbel" ska man väl säga. Jonas puffade på mig och sa att jag inte skulle titta, men jag kunde inte låta bli, då sa han "ja men le inte då!" hahaha kunde inte hjälpa att det drog i mungiporna, Vissa förändras aldrig =)

Vägen till göteborg idag var lite kul. Skulle äta på donken i kristianstad, och såg en brud som hade byxorna nedanför röven när hon satt och åt. HELA myntinkasstet visades upp, men på ett icke presentabelt sett vill jag lova. uff...men vi hade roligt åt det iaf. Sedan tröttnade jag och mor på skivorna i bilen och när vi såg en statoilmack hoppade vi in där och köpte Rolandz skiva och så hade vi allsång resten av vägen! =P

Ska bli kul imån! träffa chefen och prova uniform! hihi härligt härligt! Ser verkligen fram emot det här, sålänge ett visst avslutat kapitel låter det vara avslutat. Satan hämtar honom annars, han är på min sida =)

Jag ska ha en bra sommar, så det så! <3

börjar bli bråttom...typ...iaf riktigt snart...

Jag förtjänar guldmedalj i "förmåga att skjuta upp saker!" Om 1½ dygn ska jag flytta och vara borta ca 6 månader, och har inte packat en enda pryl! Jag är fenomenal =D

Har dock haft en strålande dag. Var hos doktorn lite fort, inget märkvärdigt och fort överstökat. Sedan hem och fika lite med mammsen, efter det placerade jag baken i en solstol på balkongen och låg där i två timmar. Efter det var det dags att klä på sig och måla lite mascara och möta Frank på stan för vi skulle luncha. Hamnade på åhléns och åt biffwok med ris. Sedan satte vi oss på ett trappsteg i solen och avnjöt en kaffe innan hon sedan var tvungen att vandra tillbaka till jobbet. Jag masade mig hemåt medans jag funderade på vilket håll jag skulle springa för att slippa gå upp i lägenheten, då jag misstänkte att solen försvunnit från balkongen och inte alls ville sitta i en mörk lägenhet. Lagom till jag kommit hem och satt igång musik och slagit upp facebook så ringde Malin: Hej Frida, vill du dricka kaffe i solen med mig på vår balkong?! Poff! Så befann jag mig återigen i solen med en kopp kaffe i handen! När voffsen Yazz blivit hämtad av sin matte så åkte jag, Malin & Kenneth till Willys, pantade flaskor och köpte korv och bröd, körde hem till Jonas, som laddat grillen, och avnjöt kvällsolen på altanen där, dock innanför glasdörrar och infravärme. Endast vår envishet och tro på värme lyckades hålla oss ute till klockan var lite över tio trots envisa vinterilar som smög sig in genom springorna...

underbar dag och jag har varit strålande glad!

Hoppas imån blir lika bra! Ska ta en prat med mamma med och se om hon orkar köra hela vägen till götet med mig på torsdag, eftersom vi smått funderade på en liten kall en imånkväll...Även om vi kom fram till att det nog mest blir tårar och kramar...

Har också kommit in i en pakt. Jag och Malin.....Tänker inte säga mer än: Beach 2010, here we come! (och så räknar jag till tre, och alla hjälper mig att hålla tummarna för att sommar och strandsäsong startar liiite senare i år ;P)

Nu ska jag med våld få ur tummarna ur röven som verkar suttit där sen födslen, och börja plocka ner kläder...trött är jag, rent i allmänhet och lite på mig själv! Men vi kommer bra överens iaf! Eftersom jag är på så gott humör kan jag leva med att jag är rätt dryg =P

nu blir det bara svammel här, packa!

puss på er!!!


Gladmus!

Jag tror jag är glad. Jag har ibland svårt att förstå mina egna känslor. Men det känns bra. Och dagens svar jag fick på mina frågor är bra! Ibland undrar man varför man målar faan på väggen, innan man ens vet hur han ser ut. Oftast är det ju inte ens i närheten av så illa som man tänkt sig. Och jag är nog extrem...Ska försöka jobba på det =)

Facebooksidan blir belamrad av kommentarer från norge om hur glada dom är för att få mig tillbaka över sommaren, och jag blir varm i hela själen av att höra det. Jag försöker leva på det positiva nu, istället för att tänka på alla jag ska åka ifrån. Som sötaste sa idag, du kommer ju tillbaka, och det gör jag ju faktiskt. Och sånna här resor är bra, för man märker väldigt väl vilka man älskar och som älskar en tillbaka. Vilka som är ens verkliga vänner. Även om jag egentligen känner det i hela mitt hjärta =)

Har fått en kaffekopp idag. Blev så glad så jag grät. Låter hur muppigt som helst, men det är nåt speciellt med den muggen. "glad mus" Av Lasse Åberg. Ja, alltså det var ju inte av Lasse jag fick muggen, men han har gjort motivet, som har fått en varm innebörd mellan oss. Den har framkallat många leenden tillochmed i nyvaket tillstånd! Slå de ;)

Nu är det hög tid att slå igen de två små blå...(eller vad de nu har för färg..?) För imån ringer klockan tidigt och jag ska träffa ännu en högutbildad man som ska klämma på mitt bröst...Nåde han om han tar fram kniven, då blir det slagsmål, och jag kommer hävda att han började! Man kanske skulle ha med ett knoghjärn så man kan försvara sig? =P

Nattinatt på er =)


Här dricker man gott kaffe, med glada tankar och på så vis startar bra dagar!

En mugg med varma känslor, för varma drycker!

jag blir tokig...

tre dagar kvar i karlskrona...det kryper i kroppen och paniken börjar definitivt infinna sig. Längtar bara till resan är över och man är på plats. Tror allt känns bättre då!

Han ville inte ses idag...Och jag vet inte vad jag vill. Blev såklart ledsen när han sa att han ville va själv men respekterar det. Det är inte lätt. Och nu när jag ändå ska åka så vet jag inte vad som är bäst...att umgås så myckey man bara kan och njuta av det, eller inte ses mer så man kan börja släppa alltiohop. Jag vet inte. Inget av det känns bra.

Tror jag ska köra upp till Jimmy kanske. Sista chansen att träffa barnen på ett bra tag. Det gör ont i hjärtat.

Inflyttningsfest igår hos Malin & Kenneth. Mycket trevligt. Roligast var att träffa Fia igen, det var galet längesen. Massa gamla minnen att prata igenom, det var riktigt kul. Flashbacks från när man var femton. hehehe!
Kvällen slutade dock hyffsat tidigt då jag liksom inte helt lyckades komma igång. Tror det beror på åthelvete för mycket tankar fram och tillbaka.

Egentligen är det dags att börja packa...packa liksom....känns som att det blir så definitivt då. Tror jag ska gå och duscha en timme och låta tårarna och känslorna rinna ut i avloppet i takt med vattnet...uuuusch vilken inte bra känsla som sitter i magen...

Inflyttningsfest ikvällen!

Jahapp, igår var jag och faren hos Jimmy. körde fyrhjuling, hihi det var kul, men man är ju lite feg sådär i början =P Får öva lite. Åkte en sväng med Jimmy och dra te helvete vad jag skrattade! Skräckblandad förtjusning skulle jag vilja benämna den resan som. Höll fast mig för allt vad jag var värd och han körde som en tok! Pappa och Bimpan drack öl och whiskey...mycket öl och whiskey, och blev precis asfulla. Vid nio körde vi hemåt stan igen och Jimmy och jag bestämde oss för att gå ut en sväng. Ohoj riktigt kul! Var på Harrysoch spanade in det stället. Finfint och enjävla massa folk!

Idag blir det fest hos malin och kenneth. Inflyttningsfest. Jonas och jag har snickrat ihop en trätrall till deras balkong. Jonas var och lämnade den igår, tyvärr var det lite disconnection mellan våra mobiler så han fick inte tag i mig...märkligt, men men han sa att dom blev väldigt glada iaf =)

Nu blir det en lång dusch så man orkar med kvällen! tjihooo =)

 


sol =D

Har haft en märklig vecka! Alla känslor far hit och dit och sliter i mig så jag blir galen! Började helt underbart, trillade ner i en svacka för att sedan lyftas upp igen på strålande humör! Vad sker liksom?

Det är mycket nu. Mindre än en vecka till jag åker. Paniken kryper så fort jag börjar tänka på det och alla jag måste åka ifrån som jag älskar och kommer sakna! Samtidigt som jag försöker så gott det går tala om för mig att det kommer gå kanon! Det är ju tidsbegränsat och jag kommer ju säkert ha möjlighet att komma hem någon gång under sommaren iaf! Ska komma hem till hösten med en fet plånbok och ett strålande humör och bara njuta av livet! Det gör jag iofs nu med, men utan plånbok =P hehe, Även om pengar är en stor del av ens liv, så är det fanimej lååångt ifrån allt. Det är nåt jag lärt mig det senaste året, med tanke på att jag mådde piss sista tiden i Oslo förra gången trots pengar så det både räckte och blev över, och nu har jag varit hemma i sju månade och tagit det lugnt, gjort av med pengarna men känner mig iaf lycklig =)

Vilken känsla att kunna skriva att man är lycklig...Ska bara inte inbilla mig att det varar så länge med tanke på humöret som jag nämnde... =P

Vi lever i nuet och njuter för stunden.

Blev hindrad i sista sekunden igår från att gå upp till playbar...hade haft ont i magen en timme, när det till slut plingade till och jag kunde lyckligt åka hem!

Dagen idag har varit strålande! Solen har lyst och jag har varit aktiv med att sortera sopor och bara myst!
Tänk att tillochmed sopsorterande kan va kul i rätt sällskap!

Åkte vid elva i morse och var hema strax innan sju ikväll, kollade på "biggest looser" och blev glad när Michelle vann. vem hade förtjänat det mer? inte nån =)Sedan pratade jag lite med malin, hon ville ha hjälp med att klä om kattpelaren..heter det så? jaja vi började mäta och rita och klippa och sköt hejvilt med häftpistolen, för att vid sista våningen erfara att häftstiften tagit slut...väldans irriterande, men vi var inte sämre än att vi tjåtade dit en bit tyg lite på måfå, släckte lampan och beundrade sedan verket som såg mycket bättre ut än tidigare! hehehe. Helt fantastiska brudar. Kommer sakna henne =)

Igår satt jag och floppade ur löshåret...floppade var väl en överdrift. Det segade men gick hyffsat. La mig sedan i blöt med fyra kilo hårinpackning i två timmar, tills vattnet var iskallt. Kammade sedan ur halva min kaluffs och var ändå sanslöst nöjd med hur mycket och långt hår jag hade helt själv! Tryckte i en färg och är faktiskt rätt nöjd, även om jag älskade löshåret! Gött att kunna dra fingrarna genom håret ändafrån hårbottnen =) Och om mina planer går i stöpet så kan jag ju sätta i fyra gånger mer löshår igen till hösten! (varför man nu skulle vilja det, men känslan av att veta att man kan iaf!)

Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på att kunna sova en sväng utan mardrömmar! efter en sån här dag blir det väl antingen drömmar om att bli slängd i en container eller bara en djup drömlös sömn och vaknar lika strålande lycklig som jag tänker va när jag somnar =) Imån blir det frukost med föräldrarna =)

Nattinatt godingar!


RSS 2.0